Cinci persoane au fost reţinute într-un dosar de corupere în care sunt vizaţi şi funcţionari ai Primăriei
25.05.2016 3160 Accesări  

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut, astăzi, cinci persoane, în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice. Printre reţinuţi sunt viceprimarul Capitalei, şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei, un inspector al Inspecţiei de stat în construcţii şi doi intermediari.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru prestarea diferitor servicii precum : urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 000 de euro.

În prezent, toate cinci persoane au statut de bănuit şi sunt reţinute pentru 72 de ore. În timpul audierilor, unul dintre bănuiţi a solicitat în grijiri medicale şi a fost escortat la Spitalul de urgenţă pentru a fi investigat.

Amintim că, în dimineaţa acestei zile, mai multe percheziţii au fost derulate la domiciliile, automobilele şi birourile de serviciu ale funcţionarilor Primăriei şi altor persoane vizate în dosar.

Mai multe detalii vor fi oferite de CNA şi procurorii anticorupţie în zilele ce urmează. 

Copyright © 2018 Centrul Național Anticorupție