Sinteza săptămânii: 20 de milioane de lei este cifra bunurilor sechestrate de ARBI a CNA
29.03.2021 380 Accesări  

Bunuri de aproximativ 20 de milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 33 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative şi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţii şi agricole. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 19 361 104 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 5 subiecţi; a elaborat 11 note analitice care au vizat  36 de persoane;  a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile şi 4 imobile.

Amintim că, în primele luni ale anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 90  de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Copyright © 2021 Centrul Național Anticorupție