Doi polițiști ai BPRO Chișinău, denunțați la CNA. Aceștia ar fi pretins 3000 de lei de la un tânăr din Bălți pentru a nu-l documenta pentru păstrare de droguri
19.12.2022 698 Accesări  

Un tânăr din Bălți a denunțat la linia națională anticorupție a CNA despre faptul că ar fi fost constrâns de doi polițiști să le dea 3000 de lei pentru a nu fi documentat pentru pretinsa păstrare de substanțe narcotice. Potrivit denunțătorului, cei doi angajați i-ar fi cerut să le dea banii prin sistemul de transfer ”cash by code”.
În baza denunțului, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar banii, în sumă de 3000 de lei, au fost transmiși sub control.
Astfel unul dintre suspecți s-a dovedit a fi subofițer al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă (BPRO) din cadrul Direcției Poliție din Chișinău, care a fost reținut, sâmbătă noaptea, în urma primirii mijloacelor pretinse.  Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar astăzi a fost pus sub învinuire și a făcut declarații relevante pentru cauză, recunoscându-și vinovăția.
Cel de-al doilea angajat al BPRO a fost chemat astăzi la CNA pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de bănuit. Acesta de asemenea a făcut declarații în cadrul dosarului și și-a recunoscut vinovăția. Ambii polițiști urmează a fi cercetați în stare de libertate.
Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.
Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Copyright © 2023 Centrul Național Anticorupție