Un polițist din cadrul SPIA, cercetat de CNA într-un dosar de trafic de influență, a fost trimis de procurori pe banca acuzaților
25.08.2023 660 Accesări  

Un ofițer de investigație din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI) a fost trimis în judecată de Procuratura Anticorupție, fiind învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin.(1) din Cod penal).

Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

În urma efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că, învinuitul a pretins de la denunțător suma de 1 000 euro, susținând că are influență asupra unui procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău și pe care ar putea să-l determine să adopte o ordonanță de scoatere de sub urmărire penală în privința unei rude a denunțătorului, care era investigată într-o cauză penală aflată în gestiunea procurorului.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă (art. 326 alin.(1) din Cod penal) legea prevede pedeapsa cu amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă. 

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție