Circa 850 de persoane au fost instruite de CNA la Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni, Fălesti și Florești, în această săptămână
24.11.2023 632 Accesări  

Circa 850 de persoane au fost instruite de ofițerii Direcției Educație Anticorupție a CNA în cadrul activităților anticorupție, desfășurate la Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni, Fălesti și Florești, în această săptămână.

Ofițerii anticorupție au organizat instruiri în cadrul campaniei de informare în educație ”Integritate credibilitate în sistemul educațional”, realizate în comun cu voluntarii anticorupție ai instituției la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Fălești și o activitate cu managerii instituțiilor de învățământ. Totodată, au fost desfășurate instruirile anticorupție la LT ”Ion Creangă” și LT”Mihai Eminescu” din Florești.

De asemenea, studenții de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Chișinău, dar și colegiile de medicina din Bălți, Cahul și Ungheni și-au consolidat și testat cunoștințele despre atribuțiile Centrul Național Anticorupție, mecanismele de denunțare a actelor de corupție, dar și despre principiile de integritate profesională și personală în cadrul Quiz-ul Pro-Integritate.

Amintim că, scopul activităților realizate de către ofițerii CNA pe componenta de prevenire a corupției sunt orientate pe cultivarea și consolidarea climatului de integritate instituțională, prin promovarea politicilor anticorupție și integritate.

Copyright © 2024 Centrul Național Anticorupție